Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου AMIS – αναίμακτη επέμβαση, γρήγορη αποκατάσταση…

Η χρήση του όρου "μικρή επεμβατικότητα" στις ολικές αρθροπλαστικές έχει ευρέως διαδοθεί τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον σε αυτές τις τεχνικές έγκειται στο ότι οι ασθενείς αναρρώνουν γρηγορότερα, η επέμβαση στα μαλακά μόρια ελαχιστοποιείται, η τομή μικραίνει και η αποκατάσταση είναι ταχεία.
Μην ξεχνάμε ότι η αρθρίτιδα του ισχίου αποτελεί µια αναπηρική κατάσταση, η οποία µε τον πόνο που προκαλεί και τη δυσκαµψία στην άρθρωση του ισχίου ουσιαστικά υποβαθµίζει την ποιότητα ζωής αυτών των ασθενών...
Η Ολική Αρθροπλαστική  έφερε την επανάσταση στην ορθοπαιδική.
Σήμερα θα μιλήσουμε για μία νέα αναίμακτη τεχνική μικρής τομής – ελάχιστης παρεμβατικότητας και άμεσης κινητοποίησης και αποκατάστασης στην ολική αρθροπλαστική ισχίου...

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ AMIS ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ:
  • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος: σε σύγκριση με “συμβατικές” χειρουργικές τεχνικές, η προσπέλαση AMIS μπορεί να μειώσει τον μετεγχειρητικό πόνο επειδή δεν κόβονται οι μύες.  
  • Συντομότερη αποκατάσταση: Η αποκατάσταση μπορεί συνήθως να αρχίσει ακόμη και την ημέρα της εγχείρησης. Η όρθια στάση και το περπάτημα με πατερίτσες  μπορεί να αρχίσει αμέσως.  
  • Συντομότερη παραμονή στο νοσοκομείο: Η Tεχνική AMIS  μειώνει την παραμονή σας στο νοσοκομείο.  
  • Μικρή ουλή του δέρματος: με την AMIS, η τομή του δέρματος είναι μικρότερη από μια τομή «συμβατικής» χειρουργικής επέμβασης και, συνεπώς, ο ουλώδης ιστός είναι μειωμένος.  
  • Ταχύτερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες: Χάρη στην Τεχνική AMIS , η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι ταχύτερη.  
  • Λιγότερη απώλεια αίματος: Η διατήρηση των μυών και των αγγείων μειώνει δυνητικά την απώλεια αίματος. Οι μεταγγίσεις είναι σπάνιες και ο σχηματισμός θρόμβων αίματος στα πόδια είναι δυνητικά λιγότερο πιθανός.  
  • Μειωμένος κίνδυνος εξάρθρωσης: Χάρη στην Τεχνική AMIS η διατήρηση των μυών βελτιώνει τη σταθερότητα του ισχίου σημαντικά. Ο κίνδυνος εξάρθρωσης είναι ελάχιστος και ο μετεγχειρητικός περιορισμός των κινήσεων, που συνήθως συνιστάται σε άλλες τεχνικές, δεν είναι απαραίτητος.  
  • Αποτροπή της χωλότητας: η AMIS  χαρακτηρίζεται από μια χειρουργική τεχνική που προστατεύει τους διάφορους μύες, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα που απαντώνται κατά την προσπέλαση της άρθρωσης του ισχίου. Ελαχιστοποιώντας τη βλάβη των μυών και των νεύρων, μειώνονται οι πιθανότητες χωλότητας. Οι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στη φυσιολογική ζωή τους συντομότερα και μπορούν να ασκηθούν ξανά σχεδόν χωρίς περιορισμούς. Η πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο μία βδομάδα μετά την επέμβαση και γενικά μπορούν να επανέλθουν συντομότερα στη φυσιολογική ζωή τους.
PT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.