Ολική Αρθροπλαστική ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα!

Από τον ορθοπαιδικό - χειρουργό Στέφανο Αναστασόπουλο και την ομάδα του.

Η ψηφιακή τεχνολογία εξασφαλίζει τεράστια οφέλη σε χρόνο και ταλαιπωρία!

Η ολική αρθροπλαστική  είναι η επέμβαση  για την οριστική   αντιμετώπιση της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. Πρόκειται για μία επέμβαση κατά την οποία αφαιρούνται τα φθαρμένα τμήματα της άρθρωσης και αντικαθίστανται από πρόθεση που αποτελείται από τιτάνιο και πολυαιθυλένιο.


Στο τμήμα Ψηφιακής Επανορθωτικής Χειρουργικής Γόνατος στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ο ορθοπαιδικός χειρουργός Στέφανος Αναστασόπουλος και η ομάδα του εκτελεί την  επέμβαση αυτή με τη βοήθεια ενός προηγμένου ψηφιακού συστήματος πλοήγησης CAS , το οποίο εξασφαλίζει πλήθος πλεονεκτημάτων, όπως περιορισμένο πόνο, ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρό χειρουργικό χρόνο,ελαχιστοποίηση επιπλοκών και εγγυάται άμεση κινητοποίηση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες,  ριζική εξάλλειψη του πόνου και μακροβιότητα του αποτελέσματος.
 
 Οι ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, στην πλειοψηφία τους εμφανίζουν το πρόβλημα και στα δύο γόνατα. Μέχρι πρόσφατα έπρεπε να χειρουργηθούν στο ένα γόνατο και μετά από 4-6 μήνες να χειρουργηθούν και στο άλλο ,υποφέροντας όλο αυτό το διάστημα από τον πόνο του αχειρούργητου γόνατος.
Με την ολική αρθροπλαστική με ψηφιακή υποβοήθηση CAS εκτελείται η επέμβαση σε επιλεγμένους ασθενείς ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα, με τεράστια οφέλη σε χρόνο και ταλαιπωρία.
Αυτή η δυνατότητα αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη μέθοδος προκαλεί περιορισμένη επιβάρυνση στον οργανισμό (απώλεια αίματος, επιπλοκές, πόνος) ,σε σχέση με  τις υπόλοιπες μεθόδους εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος.
Ήδη στο τμήμα  έχει εκτελεστεί ένας μεγάλος αριθμός “ διπλών “ επεμβάσεων με ψηφιακή υποβοήθηση  σε άντρες και γυναίκες, με ασφάλεια και εξαιρετικά αποτελέσματα.
 
Δείτε εδώ ασθενείς μετά από ολική αρθροπλαστική ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα: 



Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.