Αλλάζουμε διατροφή, νικάμε τον καρκίνο του στομάχου!

Αλλάζουμε τη διατροφή μας, βάζουμε την άσκηση στη ζωή μας, κόβουμε το κάπνισμα. 

Νικάμε τον Καρκίνο!

Τα αποτελέσματα της ανασκόπησης κατέδειξαν, ότι για κάθε 50 γρ. ημερήσιας κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος, ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του κατώτερου μέρους του στομάχου αυξάνεται κατά 18%, εύρημα, που συμπληρώνει τα υπάρχοντα στοιχεία μελετών που αφορούν τις αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Όσοι αγαπούν το αλκοόλ, τρώνε πολλά αλλαντικά και έχουν πλεόνασμα κιλών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, όπως διαπιστώθηκε από πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση της παγκόσμιας έρευνας, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν από το American Institute for Cancer Research(AICR) και το World Cancer Research Fund (WCRF).

Η ανασκόπηση, με τίτλο «Diet, Nutrition, Physical Activity and Stomach Cancer», συγκέντρωσε και ανέλυσε τη διαθέσιμη επιστημονική βιβλιογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τον καρκίνο του στομάχου, τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και το βάρος. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν 89 μελέτες, που περιελάμβαναν στοιχεία 17,5 εκατομμυρίων ενηλίκων, εκ των οποίων οι 77.000 είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου.


Διαβάστε περισσότερα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ