11χρονος έσωσε τη ζωή της αδερφής του εντοπίζοντας έναν όγκο στο λαιμό της, ενώ έπαιζαν!

Η 7χρονη Amy είναι ένα κορίτσι που τώρα νοσηλεύεται και έχει ελπίδα καθώς ο αδερφός της, τής έσωσε τη ζωή και μάλιστα με μια ανακάλυψη που έγινε την ώρα του παιχνιδιού.

Ο 11χρονος αδερφός της εντόπισε έναν όγκο στο στόμα της την ώρα που έπαιζαν και τη γαργαλούσε. Στο νοσοκομείο οι ειδικοί διέγνωσαν ραβδομυοσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου που επηρεάζει λίγα παιδιά κάθε χρόνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τμήμα του όγκου αλλά τώρα η οικογένεια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ώστε η 7χρονη να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για μια θεραπεία που θα νικήσει εντελώς την ασθένεια.
«Η Amy και ο Aaron έπαιζαν γαργαλώντας ο ένας τον άλλον στο δωμάτιό τους, όταν ο Aaron κοίταξε μέσα στο λαιμό της την ώρα που γελούσε και είδε τον όγκο σκεπτόμενος ότι κάτι δεν πάει καλά» λέει η μητέρα της και προσθέτει:
«Η πρώτη μου σκέψη όταν ο Aaron μου έδειξε το λαιμό της Amy ήταν ότι ήταν ένας όγκος. Ο θείος μου πέθανε πρόσφατα από καρκίνο και ο μπαμπάς μου έχει επίσης υποστεί θεραπεία και αυτό ήταν στην πρώτη γραμμή του μυαλού μου έτσι κι αλλιώς».
Η μητέρα μετέφερε την κόρη της στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι τα κύτταρα στον όγκο ήταν καρκινικά. Η Amy υποβάλλεται τώρα σε χημειοθεραπεία πριν ξεκινήσει για τη θεραπεία στις ΗΠΑ, με την οποία η οικογένεια ελπίζει ότι θα απαλλαγεί εντελώς από τη νόσο. Οι γιατροί πάντως είναι καθησυχαστικοί και το σίγουρο είναι ότι ο αδερφός της μικρής τής έσωσε τη ζωή με την ανακάλυψή του καθώς έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το καταλάβει ο 11χρονος ο οποίος νομίζει, σύμφωνα με τους γονείς, ότι επειδή το βρήκε αυτός, είναι υπεύθυνος για ο,τι συνέβη. Η μητέρα του πάντως κάνει τα πάντα για να του δείξει πόσο σπουδαία ήταν η πράξη του.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.