Η μάχη της Σάνεν Ντόχερτι - Ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος έκανε μετάσταση

"Ήθελα να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Είναι πιο εύκολο να ζήσω με καρκίνο αν ξέρω ότι βοηθάω τουλάχιστον έναν άνθρωπο".
 
Η Σάνεν Ντόχερτι μοιράστηκε με τον κόσμο τα άσχημα νέα για την πορεία της υγείας της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Μιλώντας στο ET, η 45χρονη ηθοποιός, που έγινε γνωστή ως η «Μπρέντα» στο «Μπέβερλι Χιλς», αποκάλυψε ότι ο καρκίνος έκανε μετάσταση.
«Είχα καρκίνο στο στήθος και εξαπλώθηκε στους λεμφαδένες και σε μία από τις επεμβάσεις ανακαλύψαμε ότι κάποια από τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να έχουν φύγει από τους λεμφαδένες», είπε η Ντόχερτι. «Για αυτόν τον λόγο κάνω χημειοθεραπεία και θα ακολουθήσουν οι ακτινοβολίες».
Ακόμη, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε μαστεκτομή τον Μάιο και μίλησε για τη μεγαλύτερη δυσκολία της στη μάχη με τον καρκίνο. «Το άγνωστο είναι πάντα το πιο τρομακτικό. Θα έχει αποτέλεσμα η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες; Θα πρέπει να το ξαναπεράσω; Ολα τα άλλα, ο πόνος, η ζωή χωρίς μαστό, είναι διαχειρίσιμα. Η ανησυχία για το μέλλον σου και το πώς αυτό θα επηρεάσει εκείνους που αγαπάς είναι το δύσκολο».
Η Ντόχερτι εξομολογήθηκε ακόμη ότι κατέρρευσε κλαίγοντας σε δοκιμαστήριο, χαρακτηρίζοντας ως τραυματική εμπειρία, τη διαδικασία επιλογής νέου στηθόδεσμου, μετά από τη μαστεκτομή. Μίλησε ακόμη και για τη στιγμή που άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, μετά από τη δεύτερη θεραπεία της.
«Προσπάθησα να τα χτενίσω και έπεφταν. Θυμάμαι να κρατάω τούφες στα χέρια μου και να τρέχω κλαίγοντας στη μητέρα μου. Της είπα να πιάσει το ψαλίδι από την κουζίνα, μάζεψε τα μαλλιά μου σε αλογοουρά και τα έκοψε», διηγήθηκε, ενώ στη συνέχεια ξύρισε το κεφάλι της, στιγμή που μοιράστηκε με τους θαυμαστές της στα social media.
Η ηθοποιός δεν δίστασε να μιλήσει και για τις δυσκολίες της χημειοθεραπείας. «Κάνεις εμετό κάθε δευτερόλεπτο. Μετά από την πρώτη θεραπεία έχασα τέσσερα κιλά, απευθείας. Κάνεις εμετό και το τελευταίο που θέλεις είναι να μπεις σε αυτοκίνητο. Δεν θες να κινείσαι, δεν μπορείς να φας. Αλλά ο σύζυγός μου έπρεπε να με συμμαζέψει. Με έβαλε στο αυτοκίνητο, με πήγε στον ογκολόγο, μου έβαλαν ορό για να μην αφυδατωθώ...».
Αυτό που ελπίζει, μιλώντας ανοιχτά για την εμπειρία της, είναι να εμπνεύσει άλλους να πολεμήσουν τον καρκίνο. «Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι ο καρκίνος. Ναι, σε γερνάει, αλλά μπορεί και να φουσκώσεις από τα φάρμακα. Υπάρχουν τόσες πολλές αντιδράσεις. Δεν ήθελα κανένας να με βγάλει φωτογραφία και να πει ''Θεέ μου, κοίτα την''. Ηθελα να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Είναι πιο εύκολο να ζήσω με καρκίνο αν ξέρω ότι βοηθάω τουλάχιστον έναν άνθρωπο», δήλωσε. 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ