Άνοδος των βάσεων εισαγωγής στις σχολές Υγείας, πτώση στα παιδαγωγικά τμήματα

Αύξηση στις βάσεις των σχολών Υγείας, μείωση στα παιδαγωγικάΑνακοινώθηκαν οι βάσεις των εισακτέων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα παιδαγωγικά τμήματα και τις θεωρητικές σχολές να σημειώνουν μείωση και τις σχολές του τομέα της Υγείας αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς από τους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, εισήχθησαν οι 72.973.
Από την πλευρά του υπουργείου πάντως, τονίζεται ότι δεν έχει σημασία τόσο η σύγκριση των βάσεων με τις περυσινές, καθώς το φετινό σύστημα είναι διαφορετικό από εκείνο που ίσχυε μέχρι πέρυσι.
Οι βάσεις εισαγωγής για τις φετινές Πανελλήνιες 2016 έχουν αναρτηθεί και στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν σε ποιο τμήμα κατάφεραν να εισαχθούν.
Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων (αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου) και τα 4 αρχικά των ονομαστικών του στοιχείων με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και κατόπιν να πατήσει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να δει τις βάσεις.
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σχολεία ευθύνης τους.
Επίσης, στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναρτώνται σήμερα και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ:
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ ΝΕΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΝΕΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛΑ ΠΑΛΑΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2015 ΗΜΕΡΗΣΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛΑ 2014
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ - ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ)
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

με πληροφορίες από: ethnos.gr dikaiologitika.gr newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.