Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες. Δείτε γιατίΣυνήθως, οι άνδρες ξυπνούν πιο εύκολα μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, ενώ οι γυναίκες θέλουν λίγο παραπάνω χουζούρι. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι άντρες νιώθουν περισσότερες φορές την ανάγκη για ξεκούραση, ενώ οι γυναικείοι ρυθμοί σπάνια πέφτουν. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;


Ερευνητές από το Ινστιτούτο «Max Planck» του Μονάχου μελέτησαν τις συνήθειες ύπνου 160 ενηλίκων, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς αυτές επηρεάζουν τη νοητική ικανότητά μας και, συγκεκριμένα, την ευφυΐα μας και την δεξιότητά μας να λύνουμε προβλήματα. Παράλληλα, προσπάθησαν να εντοπίσουν τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η απόδοση του εγκεφάλου των γυναικών αυξάνεται μετά από έναν καλό (επαρκή και χωρίς διακοπές) ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Αντίθετα, οι άνδρες ωφελούνται περισσότερο από σύντομους «υπνάκους» όταν νιώθουν κουρασμένοι.

 Προηγούμενη, αντίστοιχη έρευνα, που είχε πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο της Βρετανίας, είχε δείξει ότι οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο γιατί ο εγκέφαλός τους είναι πιο σύνθετος από εκείνο των ανδρών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ