Κάντε το τεστ του 1′ που δείχνει αν σας λείπει ύπνος

Αν δεν κοιμάστε αρκετά, ή η ποιότητα του ύπνου σας δεν είναι καλή και δεν αναζωογονήστε αρκετά όταν κοιμάστε, τότε δημιουργείτε έξτρα προβλήματα στην υγεία σας και ίσως να μην το καταλαβαίνετε.Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία μας. Ο κακής ποιότητας ύπνος γίνεται καταλύτης σε διάφορα προβλήματα υγείας. Τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να είναι:

  • Μειωμένη απόδοση και αυτοσυγκέντρωση
  • Εξασθένηση μνήμης
  • Αυξημένα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις
  • Κακή ποιότητα ζωής
  • Εργατικά ατυχήματα
  • Μειωμένη οδηγική ικανότητα

Με το ακόλουθο τεστ, μπορείτε να μάθετε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, αν σας λείπει ύπνος!

Είναι ένα οπτικό τεστ που σχεδίασε ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire και συγγραφέας του βιβλίου «Night School: Wake Up to the Power of Sleep».

Το τεστ βασίζεται στην ικανότητά σας να εντοπίσετε τις στιγμιαίες αλλαγές που θα γίνουν σε μία εικόνα που θα δείτε στο βίντεο. Αν δεν προσέξετε καμία αλλαγή, τότε σίγουρα ο εγκέφαλός σας χρειάζεται ύπνο.

Έρευνα Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, συνδέει τον λίγο ύπνο της μίας βραδιάς με το λιγότερο αποτελεσματικό φιλτράρισμα του εγκεφάλου μας που σημαίνει πως ο εγκέφαλός μας δυσκολεύεται να «φιλτράρει» τις εισερχόμενες πληροφορίες. Επίσης, υπάρχουν κάποια στοιχεία που συνδέουν έναν κακό ύπνο με την κατάθλιψη πράγμα που μπορεί να εξηγεί το λόγο που νιώθουμε λίγο "πεσμένοι" μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι.
Επίσης, έρευνα έδειξε ότι πολλές βραδιές λίγου ύπνου μειώνουν τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό μας. Ο εγκέφαλός μας δυσκολεύεται να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που παίρνει. Τέλος, μπορεί να έχουμε πρόβλημα στην οδήγηση καθώς μειώνονται τα αντανακλαστικά μας.
Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ