Φτιάξτε θρεπτικά σπιτικά σνακς για το σχολείο

Το καθημερινό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο σας έχει γίνει πονοκέφαλος; 
Θέλετε να τρώνε υγιεινά, να είναι κάτι εύκολο και γρήγορο;  
Δείτε μερικές ιδέες για σνακ για τα παιδιά σας τα οποία είναι υγιεινά και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία.

Μπάρες δημητριακών με γιαούρτι και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά
  • 200 γρ. ανάμεικτα δημητριακά
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 200 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας, πολύ ψιλοκομμένα (σύκα, βερίκοκα, cranberries, σταφίδα)
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα μαγειρική
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει το μίγμα. Αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει καλά πριν κόψουμε σε ράβδους.

Μπανάνα muffins

  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 1/3 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα υγρή σόδα
  • 1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1,5-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Χτυπήστε με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη σόδα, τη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι και τέλος το αλεύρι (με το μάτι μέχρι να γίνει όπως η γνωστή ζύμη του κέικ). Μοιράστε σε 12άρα φόρμα για muffins και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν 

Τυλιχτό με αυγά ή κοτόπουλο και λαχανικά


Περιέχει περίπου 300 θερμίδες και είναι ένα τέλειο πρόγευμα για το παιδί. Το φτιάχνετε με λεπτή πίτα από καλαμπόκι και βάζετε μέσα κάποιου είδους πρωτεΐνη (πχ αυγό, ή κοτόπουλο) και λαχανικά της αρεσκείας σας. Επιλέξτε κει λίγο φρέσκο καλαμπόκι για να το κάνει λίγο πιο γλυκό για το παιδί, αφού καλό είναι να μην βάλετε μέσα μαγιονέζα ή άλλες σάλτσες.

Σπιτικά κράκερς

  • 1 πακέτο τετράγωνα φύλλα κουρού 
  • 100 γρ κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι με ιδιαίτερη γεύση)
  • 1 αυγό για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Κόβουμε το κάθε φυλλαράκι διαγώνια σε 2 κομμάτια. Εάν δε βρούμε τετράγωνα φυλλαράκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο φύλλο που θα το κόψουμε σε ίσες αποστάσεις οριζόντια και κάθετα, σε τετράγωνα κομματάκια και κατόπιν διαγώνια σε τρίγωνα.
Μεταφέρουμε στο ταψί που θα τα ψήσουμε.
Αλείφουμε με αυγό, τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαυροκούκι.
Ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ροδίσουν!


Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε με ασφάλεια την εβδομάδα

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Έξι συμβουλές για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά το χειμώνα