Έρευνα: Δείτε τι μπορείτε να πετύχετε εάν νηστεύετε καθημερινά!

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Σαλκ Βιολογικών Σπουδών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η νηστεία σε καθημερινή βάση μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει και τις πλέον σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος!


Σύμφωνα με τους ερευνητές 16 ώρες την ημέρα χωρίς τροφή, όχι μόνον ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας αλλά –το κυριότερο – ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αντίστασης ενάντια σε σοβαρά νοσήματα της καρδιάς, τον διαβήτη καθώς και ορισμένους τύπους καρκίνου!

Μετά από εργαστηριακά πειράματα εκατό ημερών, διαπίστωσαν πως τα πειραματόζωα που έτρωγαν τα πάντα (ακόμη και λιπαρές τροφές κτλ) αλλά απείχαν από τροφή για 16 ώρες κάθε ημέρα, εμφάνισαν ισχυρότερο ανοσοποιητικό και ζύγιζαν κατά 28% λιγότερο από τα πειραματόζωα που μπορούσαν να τρώνε τα ίδια πράγματα αλλά ότι ώρα ήθελαν.

Το ενδιαφέρον είναι πως μετά το πείραμα των τριών μηνών, οι ερευνητές έκαναν ελαστικότερο το χρονικό περιθώριο «αφαγίας» των πειραματόζωων επιτρέποντας την πρόσβαση στην τροφή για ένα σαρανταοκτάωρο κάθε εβδομάδα. Το εντυπωσιακό είναι πως τα ευεργετήματα της νηστείας των υπόλοιπων ημερών, διόλου επηρεάστηκαν!

Δεν είναι η μοναδική έρευνα που έχει διαπιστώσει πόσο θαυματουργή μπορεί να είναι η νηστεία για τον οργανισμό μας.

Από επιδημιολογική έρευνα μεταξύ 2.200 γυναικών στις ΗΠΑ, απέδειξε πως όποιος αποφεύγει να τρώει τουλάχιστον δώδεκα ώρες την ημέρα, διαθέτει πιο προστατευμένο οργανισμό ακόμη και στον καρκίνο του μαστού.

πηγή


Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.