Oι τροφές που είναι πιο υγιεινές όταν μαγειρεύονται

Τα ωμά λαχανικά είναι ένα από τα κορυφαία διατροφικά trends και οι άνθρωποι που προσπαθούν να καταναλώσουν ποιοτικές και θρεπτικές τροφές, χωρίς να επιβαρύνουν το σώμα τους με περιττές θερμίδες, τα εντάσσουν στο καθημερινό τους μενού.
Ιδιαίτερα με τη μορφή της σαλάτας, λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι, οι πιπεριές, τα καρότα και άλλα υπόσχονται να σας χορτάσουν και να αντικαταστήσουν τα λαδερά ή τηγανητά γεύματα.

Σκεφτήκατε όμως ότι κάποια από αυτά θα μπορούσαν να μπουν για ελάχιστη ώρα στην κατσαρόλα και αυτό να εκτινάξει τη θρεπτική τους αξία στα ύψη;

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να καταναλώσετε τις παρακάτω τροφές, κερδίστε ακόμα περισσότερα από τα οφέλη τους, μαγειρεύοντας τα.

Σπανάκι
Στον Ποπάϊ χάριζε μυϊκή ενδυνάμωση και ενέργεια, γιατί να μην ευεργετηθείτε και εσείς; Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό, είναι πηγή μαγνησίου, σιδήρου και ασβεστίου. Τριπλασιάστε την ποσότητα του ασβεστίου που προσλαμβάνετε με ένα γρήγορα μαγείρεμα!

Μανιτάρια
Είναι μια εξαιρετική τροφή χάρη στην περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, όμως είναι κάπως δύσκολη ως προς την πέψη της. Για να αντιστρέψετε αυτό το χαρακτηριστικό των μανιταριών, μαγειρέψτε τα και διώξτε τις τοξίνες τους.

Καρότα
Οπως ακριβώς και με τα μανιτάρια, έτσι και με τα καρότα, αυτή η τροφή δεν είναι εύκολο να τη χωνέψετε, εκτός αν τα μαγειρέψετε, κάτι που θα σας δώσει και πολλά περισσότερα οφέλη, όπως άφθονη ποσότητα Β- καροτένιου, του αντιοξειδωτικού που με τατρέπεται σε βιταμίνη Α και βοηθάει στην καλή υγεία των ματιών.

Ντομάτες
Εχουν την τιμητική τους στη μεσογειακή διατροφή και τη «χωριάτικη σαλάτα», όμως το ξέρατε ότι όταν καταναλώνετε τις ντομάτες μαγειρεμένες, ο οργανισμός απορροφάει περισσότερη ποσότητα λυκοπένιου; Πρόκειται για την αντιοξειδωτική ουσία που καταπολεμάει τον καρκίνο και δρα προληπτικά απέναντι και σε άλλες ασθένειες.

Λάχανο
Το συγκεκριμένο λαχανικό όταν μαγειρευτεί είναι σαφώς πιο εύγευστο και υγιεινό. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης.

ΠΗΓΗ 

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.