Τα ζωντανά χρώματα μπορούν να βοηθήσουν την απόδοση των μαθητών

Κίτρινο και κόκκινο και όχι παστέλ αποχρώσεις για τα δωμάτια που διαβάζουν οι μαθητές.

Αν σκέφτεστε να φρεσκάρετε το γραφείο σας ή το δωμάτιο, που διαβάζουν τα παιδιά σας και προβληματίζεστε με το τι χρώμα να επιλέξετε, σας έχουμε τη λύση.

Για την ακρίβεια, επιστήμονες από την Αυστραλία σας έχουν τη λύση, καθώς βρήκαν ότι τα δωμάτια με φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου αυξάνουν τα επίπεδα συγκέντρωσης των μαθητών. 
Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Curtin, όταν οι μαθητές περιστοιχίζονταν από ζωηρές αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων, τα αποτελέσματα στα τεστ κατανόησης ήταν υψηλότερα σε σύγκριση με τα αποτελέσματά τους όταν βρίσκονταν σε δωμάτια, που ήταν βαμμένα σε παλ αποχρώσεις του μπλε, του κίτρινου και του κόκκινου ή σε έντονες αποχρώσεις του μπλε.
Αν και οι μαθητές υποστήριξαν ότι προτιμούσαν να μελετούν σε χώρους με απαλούς τόνους, γιατί έτσι ένιωθαν πιο χαλαροί, τα στοιχεία δείχνουν ότι το αντίθετο έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως υποστήριξε ο βασικός συγγραφέας, Aseel Al-Ayash, «τα ζωντανά χρώματα μπορούν να βοηθήσουν την απόδοση των μαθητών και να επηρεάσουν θετικά την ψυχική και σωματική κατάστασή τους». 


ΠΗΓΗ

 
Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.