Σημαντικό ιατρικό επίτευγμα στο ΚΑΤ - Συγκολλήθηκε πλήρως ακρωτηριασμένο χέρι 20χρονης!

Οι γιατροί του ΚΑΤ κατάφεραν να συγκολλήσουν με επιτυχία, στις 25 Οκτωβρίου, το πλήρως ακρωτηριασμένο χέρι της 20χρονης που μεταφέρθηκε από το Ηράκλειο της Κρήτης έπειτα από τροχαίο.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα, προϊόν συνεργασίας του Τμήματος Χεριού-Μικροχειρουργικής-Ανω Ακρου με Διευθυντή τον Σ. Σπυρίδωνος και του Τμήματος Αγγειοχειρουργικής με Συντονιστή Διευθυντή τον Χρ. Μαλτέζο.

«Το Νοσοκομείο ΚΑΤ, που εφημερεύει καθημερινά έχει παράδοση και εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων και δύσκολων τραυματολογικών περιστατικών. Παράλληλα, επιτυχίες σαν και αυτή αναδεικνύουν και αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Διοικητής Νικόλαος Κοντοδημόπουλος.

Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση υποβάλλονταν από το πρωί σε χειρουργική κλινική του ΚΑΤ η 20χρονη κοπέλα που ακρωτηριάστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από τροχαίο.

Από τις 11 το πρωί και μετά βρισκόταν στο χειρουργείο, με μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών και επικεφαλής τον κ. Σπυρίδωνα, της μικροχειρουργικής κλινικής,να προσπαθούν για συγκόλληση του χεριού της νεαρής γυναίκας .

«Ήρθε από το Ηράκλειο διασωληνωμένη και σίγουρα πρόκειται για μία λεπτή χειρουργική επέμβαση που από τη διάρκεια της και μόνο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για «δύσκολο» περιστατικό,» ανέφερε νωρίς το απόγευμα στο neakriti.gr o επικεφαλής της ιατρικής ομάδας και διευθυντής της μικροχειρουργικής κλινικής.

«Μαζί και με γιατρούς της αγγειοχειρουργικής και επικεφαλής και τον κ. Μαλτέζο προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και προέχει να σώσουμε το χέρι της», πρόσθεσε ο κ. Σπυρίδωνας.
Μικρό ιατρικό θαύμα

Για να ολοκληρωθεί το μικρό ιατρικό θαύμα προηγήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου σταθεροποιήθηκε η 20χρονη και διατηρήθηκε σε άρτια κατάσταση το κομμένο άκρο, για να ξεκινήσει το ταξίδι της ελπίδας για το ΚΑΤ.

«Κρίσιμο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γρήγορη μεταφορά ασθενούς σε εξειδικευμένο κέντρο να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία το άκρο και να πετύχει η επανασυγκόλληση», τόνισε ο κ. Στέλιος Κτενιαδάκης Χειρουργός - Επιμελητής Α ΤΕΠ Βενζελείου.

Kατέρρευσε ορθοπεδικός

Γιατροί και νοσηλευτές έμειναν συγκλονισμένοι από το περιστατικό. Ενδεικτικό της υπεράνθρωπης προσπάθειας που έγινε για να σωθεί η 20χρονη είναι το γεγονός ότι ο ορθοπεδικός που βρισκόταν επί ώρες στο χειρουργείο, υπέστη πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται από την ώρα εκείνη στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Αυτή τη στιγμή λόγω και όλης της κατάστασης, είναι νοσηλευόμενος στην Πνευμονολογική Κλινική, εδώ στο Βενιζέλο. «Αμέσως μετά από ολοκλήρωση της διακομιδής, ο γιατρός νοσηλεύεται. Τα επείγοντα περιστατικά αποτελούν το μεγαλύτερο παράγοντα έντονου στρες για όλους», αναφέρει ο κ. Κτενιαδάκης.

Η 20χρονη παραμένει στην εντατική όπου είναι στραμμένα τα βλέμματα του ιατρικού επιτελείου, καθώς θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένα ακόμη κρίσιμο 24ωρο ώστε να φανεί ότι έχει και κερδίσει οριστικά τη μάχη για τη ζωή. Τα σημάδια συνηγορούν ότι 20χρονη θα ανακτήσει σταδιακά και πλήρη κινητικότητα.

Eικόνες φρίκης

Οι εικόνες φρίκης που συνάντησαν οι διασώστες στο σημείο του ατυχήματος δεν περιγράφονται καθώς η 20χρονη σε κατάσταση αμόκ έψαχνε το χέρι της, το οποίο βρέθηκε από διασώστη κάτω από τη γέφυρα.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν οι τρεις επιβάτες που επέβαιναν σε μια μηχανή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κινούνταν από Γάζι προς Ηράκλειο - στο ύψος της αερογέφυρας του Γιόφυρου- είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό μίας νεαρής γυναίκας που ακρωτηριάστηκε στο χέρι, από το βραχιόνιο οστό και κάτω, δηλαδή από τον αγκώνα.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η μοτοσικλέτα προσέκρουσε αρχικά στα πλαϊνά προστατευτικά κιγκλιδώματα για να καταλήξει στο διάζωμα πάνω σε μια κολώνα φωτισμού.

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων ήταν ανατριχιαστικές καθώς, με την αρχική πρόσκρουση το χέρι της 20χρονης έπεσε κάτω από τη γέφυρα και η ίδια σε κατάσταση αμόκ το αναζητούσε…

Στο νοσοκομείο μετέβησαν άλλα δύο άτομα, πρόκειται για δύο άνδρες, 21 και ο 33χρονος οδηγός , οι οποίοι βρίσκονται εκτός κινδύνου.


πηγή: neakriti.gr

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.