ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Τι διαβάσατε περισσότερο τον Οκτώβριο.

Το ενδιαφέρον σας για τα θέματά μας τον Οκτώβριο, ήταν μεγάλο και τιμήσατε ιδιαίτερα τις σελίδες του themaygeias.blogspot
Σχεδόν 22.000 από εσάς, διαβάσατε τα άρθρα μας!

Σας ευχαριστούμε!

Παιδιατρικά θέματα, ζητήματα διατροφής, θέματα για τις ιώσεις της εποχής και θέματα ομορφιάς ήταν αυτά που κυρίως τράβηξαν το ενδιαφέρον σας.
 

Δείτε εδώ, τα 10 θέματα, για τα οποία οι αναγνώστες μας έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τον Οκτώβριο:


Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε με ασφάλεια την εβδομάδα

Σύμφωνα με παλαιότερες διατροφικές οδηγίες, η εβδομαδιαία κατανάλωση αυγών δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 4, ενώ για τις ομάδες υψηλού κινδύνου (πάσχοντες από καρδιαγγειακά ή διαβήτη τύπου 2) ο αριθμός ήταν ακόμη μικρότερος.
Σύμφωνα με νεότερα επιστημονικά ευρήματα ωστόσο, η διατροφική χοληστερόλη δεν σχετίζεται με τη χοληστερόλη στο αίμα.

περισσότερα 


Έξι συμβουλές για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά το χειμώνα

Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα κάνουν την εμφάνισή τους με τα πρώτα κρύα ταλαιπωρώντας γονείς και παιδιά.
Είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους καθώς αν το ανοσοποιητικό του παιδιού είναι αδύναμο, πριν προλαβαίνει να αναρρώσει έχει κολλήσει νέα ίωση.
Παρότι δεν μπορείτε να προφυλάξετε το παιδί σας από τους ιούς και τις ιώσεις, ωστόσο, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην αρρωστήσει ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά. 
περισσότερα


Βιταμίνη D3: Πού χρησιμεύει και σε ποιες τροφές θα τη βρείτε

Ο χειμώνας πλησιάζει και όσο η ηλιοφάνεια λιγοστεύει τόσο περισσότερο πρέπει να φροντίσουμε για την επάρκεια βιταμίνης D στον οργανισμό μας. 
Η βιταμίνη D, γνωστή και ως «βιταμίνη του ήλιου», είναι σημαντική για τη σκελετική υγεία και την αντιμετώπιση της κόπωσης αλλά επίσης βοηθά και σε ειδικές καταστάσεις όπως το άσθμα.

Το γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικές μορφές βιταμίνης D;

περισσότερα


Γιατί τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο δικό τους δωμάτιο

Πολλοί γονείς βάζουν το έως ενός έτους παιδί τους - ή και μεγαλύτερο- να κοιμάται στο δικό τους δωμάτιο.
 
Όμως μια νέα διεθνής έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μωρά κοιμούνται καλύτερα, όταν έχουν εξ αρχής δικό τους δωμάτιο.

περισσότερα



Ψείρες στα μαλλιά του παιδιού: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να τις αντιμετωπίσετε

Οι ψείρες, αυτά τα ενοχλητικά μικροσκοπικά έντομα με τα έξι πόδια ταλαιπωρούν σχεδόν σε ετήσια βάση τους μικρούς μαθητές. Τους κάνουν να  αισθάνονται φαγούρα και να υπομένουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη θεραπεία, με διάφορα σαμπουάν και λοσιόν από τους αναστατωμένους γονείς που θεωρούν τις ψείρες, ως τον εφιάλτη που μπήκε στο… σπίτι τους.
 
περισσότερα



Το Ραδιόφωνο αυξάνει τις διαδικτυακές αναζητήσεις για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις

To Radio Advertising Bureau (R.A.B.) των Η.Π.Α. έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις αυξάνουν σημαντικά τις διαδικτυακές αναζητήσεις προϊόντων, brands και υπηρεσιών. 

Με βάση την ανάλυση περισσότερων από 2.100 διαφημίσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, σημειώθηκε αύξηση 29% στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω Google Search.
Σημειώνεται επίσης ότι το ραδιόφωνο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό ως προς την αύξηση των αναζητήσεων τις καθημερινές και κυρίως στη διάρκεια της ημέρας.


περισσότερα




Ογκολογικοί κίνδυνοι, αλλά και ογκολογική ασφάλεια στην αλλαγή φύλου

- Απαραίτητος ο ογκολογικός έλεγχος πριν και μετά την αλλαγή
- Με ερωτηματικά η επίδραση των ορμονών
«Η ιατρικώς καθοδηγούμενη αλλαγή προς το επιθυμητό φύλο του διεμφυλικού συνανθρώπου μας, προσφέρει συχνά ισορροπία στον ψυχισμό του ατόμου, όχι όμως και στον θεράποντα ιατρό. Δεν είναι λίγα τα θέματα που πάντα πρέπει να θέτουν σε εγρήγορση την προσοχή του».

Αυτό επισημαίνει ο  Ειδικός Γυναικολόγος -Ογκολόγος,


περισσότερα


 



ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ALZHEIMER ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

O Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, θα υλοποιήσει ημερίδα, αφιερωμένη στη νόσο Alzheimer, με τίτλο:  «Αlzheimer: αντιμετωπίζοντας τη νόσο των καιρών».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, από τις 9.30 ως τις 19.00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206- Ταύρος).
Στην ημερίδα πρόκειται να συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:
 περισσότερα
 

ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Η φροντίδα που χρειαζόμαστε μετά τις "παρασπονδίες" του καλοκαιριού. Τι λέει η Δώρα Κόννη στην Πελίνα Θεοδοσίου (radio)

Η Πελίνα Θεοδοσίου φιλοξενεί τη σύμβουλο ομορφιάς του Ιατρείου Πλαστικής Χειρουργικής SoYouCult, Δώρα Κόννη για το ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Πώς θα φροντίσουμε το πρόσωπο και το σώμα μας, μετά την ταλαιπωρία του καλοκαιριού και τις "παρασπονδίες" των διακοπών. Πώς θα υποδεχτούμε όμορφες και το χειμώνα.

Ακούστε την εκπομπή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.