Εικονικές συνεδρίες: Είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην πλαστική χειρουργική;

Οι εικονικές συνεδρίες είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην πλαστική χειρουργική. Η πλαστική χειρουργική δεν είναι αστεία υπόθεση. Η εύρεση του πιο εξειδικευμένου γιατρού για να ταιριάζει στις ανάγκες σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της διαδικασίας.


Δεν είναι μόνο αυτός ή αυτή που εκτελεί τη χειρουργική επέμβαση, αλλά πρέπει και να μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας και να σας καθοδηγήσει στη σωστή διαδικασία για την εμφάνιση που θέλετε να αποκτήσετε.

Αυτή η νέα μέθοδος, όπως και με τους ψυχολόγους, επιτρέπει στους ασθενείς να συναντηθούν για πρώτη φορά με γιατρούς χωρίς να χρειάζεται να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

«Πολλοί ασθενείς πετούν από το εξωτερικό και προσφέρω μια τροποποιημένη έκδοση μιας εικονικής συνεδρίας που είναι ένα προοίμιο μιας πραγματικής συνάντησης που πρέπει να γίνει πριν από τη χειρουργική επέμβαση», λέει ο πλαστικός χειρουργός της New York City και ο RealSelf Contributor Barry Weintraub, MD, FACS, ο οποίος σημειώνει ότι είναι ένας καλός τρόπος για να διαπιστωθεί αν ένας ασθενής είναι καλός υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση. «Χρησιμοποιώ ένα συγκεκριμένο σύστημα που περιλαμβάνει φωτογραφίες και μερικές φορές εικόνες βίντεο, τις οποίες μελετώ προσεκτικά πριν από μια λεπτομερή συνομιλία μέσω τηλεφώνου με τον ασθενή για να καταλάβω τις ανάγκες του/της».

Ο γιατρός εξετάζει  τις πληροφορίες και επιστρέφει στον ασθενή με λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες διαδικασίες, μαζί με το εκτιμώμενο κόστος. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν αποτελεί υποκατάστατο των προσωπικών εξετάσεων, αλλά είναι ένας σημαντικός προκαταρκτικός μηχανισμός για την καθιέρωση της σχέσης γιατρού-ασθενούς», λέει ο Δρ Trevisani.

Επιπλέον, μερικοί ιστότοποι και γιατροί χρησιμοποιούν απεικόνιση υπολογιστών. Αυτά τα εικονικά εργαλεία δημιουργίας σάς επιτρέπουν να απεικονίσετε τα αποτελέσματα των διαδικασιών  μεταμόρφωσης της εικόνας του εαυτού σας.

«Ενώ μπορεί να ακούγεται ελκυστικό και συναρπαστικό, μπορεί να είναι παραπλανητικό και όχι αρκετά ακριβές», προειδοποιεί ο Δρ Trevisani. «Για παράδειγμα, με διαδικασίες όπως η ρινοπλαστική, η απεικόνιση δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματική διαδικασία διόγκωσης, το πάχος του δέρματος, κλπ. Υπάρχουν αποκλήσεις σε αυτό». Προσθέτει ότι είδε ασθενείς που προχώρησαν με χειρουργική επέμβαση σε μια άλλη πρακτική που βασίζεται σε ηλεκτρονικές εικόνες και παρέμειναν δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα.

«Δεν θα πρέπει ποτέ να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση πριν γίνει μια πραγματική συνεδρία με τον άνθρωπο», λέει ο Dr. Weintraub, ο οποίος εξηγεί ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία, όπως η ελαστικότητα του δέρματος κάποιου, που δεν μπορούν να προσδιοριστούν με φωτογραφίες ή βίντεο.

«Η προσωπική συνεδρία δεν θα πρέπει ποτέ να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με τη χειρουργική επέμβαση, η οποία θεωρώ ότι είναι ανήθικη, καθώς ο ασθενής, αλλά και ο χειρουργός χρειάζονται χρόνο για να σχεδιάσουν και να αφοιμοιώσουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί», προσθέτει.

Προφανώς, ανεξάρτητα από το σε ποιό  επίπεδο είναι η τεχνολογία, η χειρουργική επέμβαση είναι σοβαρή και δεν είναι κάτι που πρέπει να παραβλέπουμε.

πηγή: igynaika.gr

 

 Ακολουθήστε μας

https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.