Ποιότητα ύπνου: Το φρούτο που πρέπει να αποφεύγετε το βράδυ


Η ρουτίνα του ύπνου, η σωστή διατροφή και το κατάλληλο στρώμα, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για καλό ύπνο.

Ο επαρκής και καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αν δεν κοιμάστε επαρκή αριθμό ωρών, βάζετε σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική σας υγεία. Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κοιμηθούν τα βράδια αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Αν δεν θέλετε να ξαγρυπνάτε τα βράδια, αποφεύγετε να τρώτε αβοκάντο πριν πάτε για ύπνο, συμβουλεύουν οι ειδικοί.
Σύμφωνα με τον Βρετανό διατροφολόγο Rob Hobson, το αβοκάντο μπορεί να διαταράξει τον ύπνο εάν καταναλώνεται σε τακτική βάση τις ώρες πριν κοιμηθείτε.
Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει ένα αμινοξύ που διεγείρει τον εγκέφαλο.
avocado 3«Το θέμα του ύπνου είναι τεράστιο και αυτά που επιλέγετε να τρώτε ή να πίνετε αποτελούν τμήμα της “υγιεινής του ύπνου” σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής που χρήζουν αντιμετώπισης ή κατάλληλης διαχείρισης» τονίζει.

Σύμφωνα με τον Hobson, οι μελιτζάνες, το αβοκάντο, τα καρύδια και η σάλτσα σόγιας περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται τυραμίνη, το οποίο μπορεί να αναστείλει τον ύπνο επειδή προκαλεί την απελευθέρωση μιας ορμόνης, της νορεπινεφρίνης, που διεγείρει τον εγκέφαλο.
Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση ζάχαρης πριν τον ύπνο.
Τα γλυκά και οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη, μειώνουν τη δραστηριότητα των κυττάρων της ορεξίνης, τα οποία ενεργοποιούν την παραγωγή ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο.
Τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας, αναγκάζουν πολλούς ανθρώπους να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα.
Για να ενισχύσετε την ποιότητα του ύπνου, προσθέστε στη διατροφή σας περισσότερες τροφές με βιταμίνη Β6, όπως οι μπανάνες, οι γλυκοπατάτες και το τόφου.

Πηγή

Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.