5η Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού. Η Πελίνα Θεοδοσίου στο CNN Greece


Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, στο CNN INSIGHTS μίλησαν τέσσερις δυναμικές γυναίκες που εδώ και χρόνια προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, η καθεμία από το δικό της «μετερίζι».   

Κατερίνα Παναγοπούλου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πελίνα Θεοδοσίου, Παρασκευή Δημητριάδου:

Η εθελοντική τους δραστηριότητα, έχοντας τις βάσεις της στην αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη, σκοπό έχει να δημιουργήσει νέα δίκτυα και πρότυπα, επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον κοινωνικό κεφάλαιο. Είναι γεγονός πως η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη ενώ φροντίζουν νυχθημερόν να προβάλλουν την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, πάντοτε σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό, τη διαφάνεια και την αίσθηση ευθύνης.Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που πηγάζει από τη θέληση ενός ανθρώπου να προσφέρει ανιδιοτελώς στην κοινωνία.



Η πολύτιμη προσφορά των ανθρώπων που υπηρετούν με συνέπεια το ιδεώδες του εθελοντισμού και που κάθε χρόνο παρουσιάζουν αξιόλογο έργο προς το κοινωνικό σύνολο, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού ο εθελοντισμός δεν γνωρίζει σύνορα. 
  Είναι γεγονός πως μέσα από τη συμβολή τους αυτή, δίνουν μαζί και ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες για να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.





Πελίνα Θεοδοσίου: Οι ηλικιωμένοι πρέπει να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια

Από το 2010 η δημοσιογράφος Πελίνα Θεοδοσίου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Γραμμή Ζωής», ο οποίος παρέχει φροντίδα, προστασία και ασφάλεια σε ηλικιωμένους σε ολόκληρη τη χώρα.
Ως υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του Εθελοντικού Οργανισμού, η κυρία Θεοδοσίου -μητέρα τεσσάρων παιδιών- αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, προσπαθώντας να κάνει γνωστό το μεγάλο έργο της «Γραμμής Ζωής» και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, με μοναδικό σκοπό να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι ηλικιωμένοι στην χώρα μας.
Χάρη στο Silver Alert Hellas χιλιάδες άνθρωποι έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στα σπίτια τους, ενώ προγράμματα όπως ο «Εθελοντής Γείτονας» και το «Κάθε μέρα δίπλα τους» προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε άτομα 3ης και 4ης ηλικίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Θεοδοσίου, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα άλλαξε δραματικά τα δεδομένα για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα καθώς οι ανάγκες τους πολλαπλασιάστηκαν και την ίδια ώρα περιορίστηκαν τα οικονομικά περιθώρια του Οργανισμού, που στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στο CNN ΙNSIGHTS, «ο εθελοντισμός μπορεί να μας γεμίζει ηθικά και συναισθηματικά» γι’ αυτό και ζήτησε από όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν «όσο μπορούν και όπου μπορούν» τη «Γραμμή Ζωής».

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη:
cnn2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.