Τρεις λόγοι που μπορεί να ξυπνάς κουρασμένος

Ο ύπνος, και συγκεκριμένα ο ποιοτικός ύπνος, είναι απαραίτητος για την καλή υγεία του οργανισμού, πνευματικής και σωματική.
Πολλοί άνθρωποι, όμως, ενώ έχουν κοιμηθεί αρκετές ώρες, ξυπνούν κουρασμένοι και με άσχημη διάθεση. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό;
Δείτε τρεις βασικές αιτίες…

1. Λάθος μαξιλάρι
Ένα μεγάλο και αφράτο μαξιλάρι δεν είναι το κατάλληλογ για τη σπονδυλική σας στήλη. Το μαξιλάρι πρέπει να είναι σχετικά λεπτό ώστε να μη φέρνει τον αυχένα σε κάμψη. Χρησιμοποιείτε μόνο ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας, καθώς τα παραπάνω μαξιλάρια παραμορφώνουν τη σπονδυλική στήλη ενώ κοιμάστε, προκαλώντας σταδιακά πόνους στο σώμα. Το μαξιλάρι πρέπει να στηρίζει μόνο το κεφάλι και το λαιμό και όχι τους ώμους. Αν συνηθίζετε να κοιμάστε μπρούμυτα, αποφύγετε το μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι.
2. Ηλεκτρονικές συσκευές
Οι άνθρωποι που ασχολούνται πριν κοιμηθούν με ηλεκτρονικές συσκευές δυσκολεύονται να ξυπνήσουν, σε αντίθεση με όσους επιλέγουν ένα τυπωμένο βιβλίο, σύμφωνα με έρευνες. Το μπλε φως που εκπέμπουν τα smartphones και τα τάμπλετ, καταστέλλει τη μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου. Αν θέλετε ένα ποιοτικό ύπνο, κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, κινητά, τάμπλετ, eReaders) μιάμιση ώρα πριν πάτε για ύπνο.
3. Κακή στάση ύπνου
Ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα μυοσκελετικά προβλήματα που έχετε. Η κακή στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, αν το μαξιλάρι είναι πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, πόνο στον ώμο, αν κοιμάστε σε πλάγια θέση με το κεφάλι πάνω στο χέρι σας, αλλά και πόνο στη μέση, ιδιαίτερα αν κοιμάστε μπρούμυτα, πάνω στο στομάχι σας. Χρόνιες συνήθειες ύπνου μπορεί να είναι υπεύθυνες για πόνους στον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση. Υιοθετώντας την κατάλληλη στάση στον ύπνο θα απαλλαγείτε από τους έντονους πόνους, στη γνάθο, στον αυχένα, τους ώμους, τη μέση και τους γοφούς.

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.