Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το μαξιλάρι σας

Νεκρά κύτταρα από το σώμα μας και μικρόβια «παγιδεύονται» στα μαξιλάρια και μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα.
 
Αν και βασιζόμαστε σε αυτά για έναν καλό ύπνο, η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε ελάχιστα για τα μαξιλάρια, ενώ αφιερώνουμε ακόμη λιγότερο χρόνο στο να βρούμε τα κατάλληλα ή να αντικαταστήσουμε τα παλιά.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας, η απάντηση είναι ότι σχεδόν το 70% των ανθρώπων θέλει να είναι άνετα και μαλακά, αλλά τα κρατάει πολύ περισσότερο από όσο πρέπει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να αντικαθιστούμε τα μαξιλάρια μας κάθε έξι μήνες. 

Εκτός από την άνεση που παύει να μας προσφέρει με την πάροδο του χρόνου, ένα παλιό μαξιλάρι «κρύβει» και πολλούς κινδύνους για την υγεία μας, αφού νεκρά κύτταρα από το σώμα μας και μικρόβια «παγιδεύονται» σε αυτό και μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα.
Ο ύπνος σε πολυκαιρισμένα μαξιλάρια γεμάτα με σκόνη και ακάρεα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, έκζεμα, αλλεργίες ή ακόμη και να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερη βρετανική έρευνα, έπειτα από δύο χρόνια χρήσης, το 1/3 του βάρους των μαξιλαριών αποτελείται από νεκρά και ζωντανά ακάρεα σκόνης, περιττώματα νεκρών ακάρεων, νεκρά κύτταρα και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: Huffington Post
Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ