Γιατί δεν πρέπει να τοποθετούμε τα αβγά στην πόρτα του ψυγείου;

Η κλασική πλαστική αυγοθήκη που υπάρχει ενσωματωμένη στις πόρτες όλων των ψυγείων φαίνεται να είναι η τέλεια θέση για να τοποθετήσετε τα αυγά σας, αλλά μην ξεγελιέστε. 
Είναι η χειρότερη θέση που μπορείτε να τα αποθηκεύσετε!

Η συντήρηση των αυγών στο συγκεκριμένο σημείο του ψυγείου είναι άκρως λανθασμένη, καθώς εκθέτει συνεχώς τα αυγά σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει στη βρετανική εφημερίδα The Sun η ειδική στη συντήρηση τροφίμων Vlatka Lake.
Μάλιστα αυτές οι εναλλαγές στη θερμοκρασία κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα.
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου. Βέβαια, στην Ευρώπη παρατηρείται ότι τα αυγά είναι συνηθέστερο να τα φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου. 
Υπάρχουν όμως κάποιοι που προτιμούν να μην βγάζουν τα αυγά από την συσκευασία τους και να τα βάζουν με αυτό τον τρόπο στο ψυγείο τους για να προστατεύονται από πιθανά ατυχήματα.
«Στην περίπτωση των αυγών, υπάρχει ένα μεγάλο debate σχετικά με το που πρέπει να αποθηκεύουμε τα αυγά, με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», λέει η Lake.
«To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» συμπληρώνει. 
Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ