ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Τι διαβάσατε περισσότερο το Νοέμβριο.

Το ενδιαφέρον σας για τα θέματά μας το Νοέμβριο, ήταν μεγάλο και τιμήσατε ιδιαίτερα τις σελίδες του themaygeias.blogspot
Σχεδόν 210.000 από εσάς, έχετε διαβάσει τα άρθρα μας!

Σας ευχαριστούμε!

Έρευνες, νέες μέθοδοι, ζητήματα καθημερινά, θέματα για τις ιώσεις της εποχής και θέματα για το παιδί, ήταν αυτά που κυρίως τράβηξαν το ενδιαφέρον σας το μήνα που πέρασε.
 

Δείτε εδώ, τα 10 θέματα, για τα οποία οι αναγνώστες μας έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, το Νοέμβριο:


Κινητό δίπλα στο κρεβάτι: Ποια προβλήματα προκαλεί στον ύπνο

Οι ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούν οι κινητές τηλεφωνίες είναι πιθανό να αλλοιώνουν την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης του εγκεφάλου που ρυθμίζει τον 24ωρο ρυθμό του οργανισμού. 
Αυτό διαπίστωσαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας και του Πανεπιστημίου Wayne των ΗΠΑ, οι οποίοι μελέτησαν την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στον ύπνο.
 
 
Όσοι έχουν σκύλο σπίτι τους έχουν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια…

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του τμήματος Ιατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Τόβε Φαλ.
 
 
Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που πηγάζει από τη θέληση ενός ανθρώπου να προσφέρει ανιδιοτελώς στην κοινωνία. 

Η πολύτιμη προσφορά των ανθρώπων που υπηρετούν με συνέπεια το ιδεώδες του εθελοντισμού και που κάθε χρόνο παρουσιάζουν αξιόλογο έργο προς το κοινωνικό σύνολο, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού ο εθελοντισμός δεν γνωρίζει σύνορα. 
 

Σε πόσο καιρό θα καθαρίσουν οι πνεύμονες, αν κόψετε το κάπνισμα;

 

Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;

Πολλές και χρόνιες παθήσεις προκαλεί το κάπνισμα, ωστόσο όταν αποφασίσετε να το κόψετε, μόνο ευεργετικές συνέπειες θα έχει αυτό για την υγεία σας.
 

Γιατί ξυπνάτε με πονοκέφαλο

Οι αιτίες που προκαλούν πονοκέφαλο είναι πολλές και διαφορετικές. Κάποιες όμως σχετίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό με τον πρωινό πονοκέφαλο.

Δείτε 10 από αυτές, όπως έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς:
 

Πρωταθλητισμός και παιδική ηλικία

 
 
Ο οργανωμένος αθλητισμός στις μικρές ηλικίες έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα και ο ανταγωνισμός έχει οδηγήσει τα παιδιά να ειδικεύονται σε ένα μόνο άθλημα.  

Έτσι, σήμερα είναι συνηθισμένο για ένα παιδί να αφοσιώνεται μόνο σε ένα άθλημα, ενώ στο  παρελθόν θα δοκίμαζε διαφορετικά αθλήματα. Όταν ένα παιδί συμμετέχει σε ένα μόνο άθλημα, χρησιμοποιεί συνεχώς τις ίδιες μυϊκές ομάδες και αυξάνει την επιβάρυνση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός του. Αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκές ανισορροπίες που όταν συνδυάζονται με υπερβολική προπόνηση και ανεπαρκείς περιόδους ανάπαυσης, οδηγεί τα παιδιά σε σοβαρό κίνδυνο τραυματισμών υπέρχρησης.
 


Έξι συμβουλές για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά το χειμώνα

 
 
Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα κάνουν την εμφάνισή τους με τα πρώτα κρύα ταλαιπωρώντας γονείς και παιδιά.
Είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους καθώς αν το ανοσοποιητικό του παιδιού είναι αδύναμο, πριν προλαβαίνει να αναρρώσει έχει κολλήσει νέα ίωση.
Παρότι δεν μπορείτε να προφυλάξετε το παιδί σας από τους ιούς και τις ιώσεις, ωστόσο, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην αρρωστήσει ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά.
 

ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Ρομποτική χειρουργική - Νέες εξελίξεις και νέες εφαρμογές στη γενική χειρουργική. Μιλάει στην Πελίνα Θεοδοσίου ο γενικός χειρουργός κ. Σάββας Χειρίδης

Η Πελίνα Θεοδοσίου φιλοξενεί στο ραδιοθάλαμο τον γενικό χειρουργό, εξειδικευμένο στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική, κ. Σάββα Χειρίδη: Ρομποτική χειρουργική - Νέες εξελίξεις και νέες εφαρμογές στη γενική χειρουργική.

Ακούστε την εκπομπή:
 

Τρεις συνήθειες που «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας

Ο χειμώνας είναι η εποχή κατά την οποία οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση και πολλές φορές είναι δύσκολο να μην κολλήσει κάποιος όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με μικρόβια.

Ωστόσο όσο πιο ισχυρό ανοσοποιητικό έχουμε, τόσο πιο δύσκολα θα αρρωστήσουμε. Αυτό εξαρτάται κατά πολύ και από τη συμπεριφορά μας και το πόσο προστατεύουμε τον οργανισμό μας.
Δείτε παρακάτω τρεις συνήθειες οι οποίες «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας… 

Το Ραδιόφωνο αυξάνει τις διαδικτυακές αναζητήσεις για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις

ΕικόναTo RadioAdvertisingBureau (R.A.B.) των Η.Π.Α. έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας έρευνας που φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι ραδιοφωνικές διαφημίσεις αυξάνουν σημαντικά τις διαδικτυακές αναζητήσεις προϊόντων, brands και υπηρεσιών.

Με βάση την ανάλυση περισσότερων από 2.100 διαφημίσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, σημειώθηκε αύξηση 29% στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω Google Search. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.