Η ηλεκτρική συσκευή που πρέπει να απολυμαίνουμε τακτικά

Υπάρχουν μερικά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι που συχνά αμελούμε να καθαρίσουμε ή και να απολυμάνουμε ενώ στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο. 

Μια από αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές την χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά μέσα στο μήνα και γι’ αυτό πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά.

Ο λόγος για το σίδερο των ρούχων. Μπορεί φαινομενικά να μας φαίνεται ότι δεν βρωμίζει αλλά στην πραγματικότητα αν το αφήνετε καιρό χωρίς καθάρισμα, όλες οι βρωμιές θα καταλήξουν στα ρούχα σας.

Το ότι λειτουργεί, μάλιστα, με υψηλές θερμοκρασίες δε σημαίνει ότι είναι και αποστειρωμένο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνετε αν σιδερώνετε και ρούχα μωρού. Αρχικά, βάλτε στην τρύπα του σίδερου όπου τοποθετείται το νερό, ίση ποσότητα νερού και ξιδιού μέχρι να γεμίσει το σίδερο κατά το 1/3 του. ‘Επειτα βάλτε το σίδερο στην πρίζα και ρυθμίστε το σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια γεμίστε όλο το σίδερο με νερό ώστε να φύγουν όλες οι υπολειπόμενες ακαθαρσίες που ίσως έχουν συσσωρευθεί εσωτερικά του σίδερού σας αλλά και τα υπολείμματα ξιδιού.

Αν, τώρα, η μεταλλική πλάκα στο κάτω μέρος του σίδερού σας έχει έντονα σημάδια και λεκέδες, τότε μπορείτε να την καθαρίσετε με λίγη μαγειρική σόδα και νερό.

ΠΗΓΗ


Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.