Καρκίνος του δέρματος: Αναγνωρίστε στο σώμα σας τις 5 μορφές του

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένας καρκίνος που μπορούμε να εντοπίσουμε μόνοι μας, εφόσον βέβαια γνωρίζουμε τι πρέπει να αναζητήσουμε.

Το αμερικανικό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (SCF) συνιστά η αυτοεξέταση του δέρματος να γίνεται μία φορά τον μήνα
και να περιλαμβάνει προσεκτική εξέταση ολόκληρου του σώματος, από την κορυφή ως τα νύχια, ιδανικά με τη βοήθεια καθρέφτη ή με τη συμβολή ενός φίλου/συγγενή ώστε να εξεταστούν ακόμη και τα πιο «δυσπρόσιτα» σημεία του σώματος.
Οποιαδήποτε αλλαγή στο δέρμα, ιδίως αν μοιάζει αφύσικη συγκριτικά με άλλα υπάρχοντα σημάδια, αν δεν βελτιώνεται, αν εξελίσσεται ή αν προκαλεί συμπτώματα (π.χ. πόνο, διαρροή υγρού), πρέπει να αξιολογείται άμεσα από τον δερματολόγο.

Οι διαφορετικές μορφές του καρκίνου του δέρματος

Δεν είναι όλοι οι καρκίνοι του δέρματος εξίσου επικίνδυνοι. Το μελάνωμα, αν και σπάνιο, είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο του μελανώματος όσο και των υπολοίπων μορφών καρκίνου μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω gallery.

Πηγή: prevention.com

Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

H διατροφή μετά τον απογαλακτισμό επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης Κοιλιοκάκης.

Νύχι που μπαίνει στο δέρμα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Δρ Νίκος Βουδούρης: Η παρατεταμένη λήψη παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης Αυτισμού και ΔΕΠΥ