Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: 11 Οκτωβρίου


Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας (#WorldObesityDay) είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του στιγματισμού του σωματικού βάρους.

Ο Επιστημονικός Φορέας Ιατρικής Μετεκπαίδευσης ΕΠΙΛΥΩ, συμμετέχει και προωθεί το μήνυμα της WorldObesityDay 2018: "END WEIGHT STIGMA"

 Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

"Συχνά, τα ΜΜΕ απεικονίζουν και ενισχύουν ανακριβή και αρνητικά στερεότυπα σχετικά με το βάρος, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε στιγματισμό." λέει στο ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ο πρόεδρος του Επιστημονικού Φορέα Ιατρικής Μετεκπαίδευσης ΕΠΙΛΙΥΩ,  ειδικός παθολόγος - διαβητολόγος, κ. Ευάγγελος Φουστέρης.
"Ο στιγματισμός του βάρους υπάρχει στο χώρο του σχολείου και της εργασίας, πολλές φορές μέχρι και στο φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον. Συνήθως, εκφράζεται είτε με υπονοούμενα, είτε με λεκτική και σωματική ασέβεια, ή ακόμα και με βία. Μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική δυσφορία, πίεση, άγχος, κατάθλιψη και να οδηγήσει σε επιπλέον αύξηση του βάρους. 
Όλο αυτό πηγάζει, είτε από έλλειψη γνώσης και σύγχυση πληροφοριών, είτε από φόβο απέναντι στη παχυσαρκία." συνεχίζει ο γιατρός και καταλήγει: "Κάθε φορέας και καθένας από εμάς οφείλει να ενημερώνεται και να δρα, ώστε να παροτρύνει και να διευκολύνει τους ανθρώπους με παχυσαρκία να πετύχουν το στόχο τους και να βελτιώσουν την υγεία τους σε κάθε πτυχή της."

https://www.obesityday.worldobesity.org/world-obesity-day-2018


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF) κήρυξε την 11η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας (World Obesity Day), με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιδημικές διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα η παχυσαρκία και να προτείνουν λύσεις για τον περιορισμό της συχνότητας εμφάνισής της.
Η Παχυσαρκία προκαλείται από υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα. Έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, οδηγώντας σε μείωση του προσδόκιμου ζωής και αυξημένα προβλήματα υγείας.
 Ένας απλός τρόπος εκτίμησης της παχυσαρκίας είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), που εκφράζει το πηλίκο του σωματικού βάρους σε κιλά προς το τετράγωνο τους ύψους σε μέτρα. Ένα άτομο χαρακτηρίζεται λιποβαρές με ΔΜΣ < 18,5, φυσιολογικό με 18,5-25,0, υπέρβαρο με 25-30 και παχύσαρκο με ΔΜΣ > 30 (30-35 στάδιο I, 35-40 στάδιο II, > 40 στάδιο III).

Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.