Ασθενείς με λαρυγγεκτομή τραγουδούν στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου!

Οι ασθενείς του Δρ. Moors έμαθαν να τραγουδούν χωρίς βαλβίδα ομιλίας. Η εμπειρία τους μέσα από το μουσικό σχήμα ήταν ιδιαίτερα ευεργετική για τη ζωή και την καθημερινότητά τους: Έχουν ένα ισχυρό κίνητρο να "γιορτάζουν" τη φωνή τους και όχι να ντρέπονται για αυτή.


Τον γύρο του κόσμου κάνει το μήνυμα κατά του καρκίνου που στέλνει μια χορωδίας θαρραλέων ασθενών από το Βέλγιο, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή. Και αυτό γιατί κατάφεραν να τραγουδήσουν, χωρίς να χρειάζονται τη βοήθεια βαλβίδας φωνής.
Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη σύσταση της ηρωικής χορωδίας είναι ο Δρ. Thomas Moors, ο οποίος ξεκίνησε το εγχείρημα με την ελπίδα να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς μετά την περιπέτεια υγείας που είχαν. Δεν φαντάστηκε όμως ότι η "φωνή" και το μήνυμα των ασθενών του θα ακούγονταν σε όλον τον κόσμο.
Οι ασθενείς του που στελέχωσαν τη χορωδία αποφάσισαν ότι δεν θέλουν πια να αισθάνονται ότι έχουν χάσει τη φωνή τους, ούτε ότι ο καρκίνος τους αφαίρεσε το δικαίωμα να εκφράζονται και έτσι, με τη βοήθεια του Moors παρακολούθησαν μαθήματα μουσικής και κατάφεραν να τραγουδήσουν χωρίς να υποβοηθούνται από τεχνικά εξαρτήματα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμμετάσχει σε περίπου 30 παραστάσεις, περνώντας το μήνυμα ότι μπορούν να κάνουν τον καρκίνο να "σωπάσει" και όχι να σωπάσουν αυτοί εξαιτίας του.
Η εμπειρία τους μέσα από το μουσικό σχήμα ήταν ιδιαίτερα ευεργετική για τη ζωή και την καθημερινότητά τους: Έχουν ένα ισχυρό κίνητρο να "γιορτάζουν" τη φωνή τους και όχι να ντρέπονται για αυτή.
«Μου έκαναν μεγάλη αίσθηση τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ασθενείς με τη φωνή τους, έχοντας υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή. Παρουσίαζαν μεγάλη δυσκολία στις συναισθηματικές τους εκφράσεις και εξωτερικεύσεις. Αναρωτήθηκα αν το τραγούδι θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό. Διαπίστωσα ότι οι ασκήσεις αναπνοής καθώς και οι φωνητικές ασκήσεις τούς βοήθησε να ανακαλύψουν τη "νέα" τους φωνή, να την ελέγξουν και να τη συνδυάσουν με μουσική και ρίμα. Αυτό είχε θετική επίδραση πάνω τους και τους αναπτέρωσε το ηθικό» δήλωσε ο Δρ. Μουρ. «Έχουμε μάθει πολλά από όταν ξεκινήσαμε. Έχουμε θεαματική εξέλιξη σαν ομάδα και οι δεσμοί μεταξύ των μελών είναι ιδιαίτερα ισχυροί» συνέχισε ο 35χρονος. 
Η χορωδία ολοκλήρωσε πριν λίγο καιρό τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του κινηματογραφιστή Bill Brummell (ο οποίος έχει επίσης υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή) που θα περιγράφει το συγκινητικό μουσικό ταξίδι των ασθενών του Moors.
Πηγή: Storytrender.com
Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False
     

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.